Karvoista vielä kerran

Yliopisto-lehden akateeminen näkökulma karvoituksen merkitykseen voinee nostaa tässäkin blogissa käydyn keskustelun tasoa taas yhden karvan verran.

”Jopa läski on pienempi paha kuin karvat, Seppä tuumii. Yhdysvalloissa pahin selluliittikauhu laantui, kun muotiin tuli latinotyyppinen keinuva peffa. Mutta karvakapinaa ei vain kuulu”

Koko artikkeli Yliopisto-lehdessä.

Mainokset

5 Responses to “Karvoista vielä kerran”


 1. 1 Myytinmurtaja tammikuu 4, 2009 19:50

  >- Nainen on länsimaisessa ajattelussa samaistettu Luontoon siinä >missä mies on edustanut Järkeä. Mutta luonto ei kuitenkaan ole saanut >näkyä naisen ulkomuodossa, Seppä sanoo.

  Niinpä. Sietämätöntä epäloogisuutta. Jos me naiset kerran olemme hormoniemme armoilla itkeskeleviä eläimellisiä hysteerikkoja, ja miehet kylmiä päättelykoneita, sen pitäisi kyllä mielestäni näkyäkin jossain. Järkevässä, johdonmukaisessa mailmassa siis miehet olisi kauttaaltaan sheivattu, naiset taas kompastelisivat runsaaseen turkkiinsa…

  Artikkelissa myös siteerattu Mäkelä on kyllä varmaan oikeassa tuossa ilmastonmuutosjutussa. Että kun melkein väistämättä ekotietoisuus on oleva seuraava muoti, naistenkin on todennäköisesti sallittua olla karvaisia.

 2. 2 Seksualisti tammikuu 10, 2009 11:53

  Arvelen, että yksi syy sille, että karvat eivät aiheuta kapinointia kovinkaan laajalti, on se että karvojen muokkaaminen on nopeaa ja helppoa. Monet eivät suhtaudu karvoihin kovinkaan painokkaasti juuri siksi, että ne voi ajella viidessä minuutissa ja halutessaan ne voi kasvattaa takaisin parissa kuukaudessa.

  Suurempi perseenmuokkaus tms. on vähintään puolen vuoden ankaran treenin tulos ja kevyemmällä tahdilla useamman vuoden pitkäjänteinen projekti. Yksilön ruumiinkuvassa perseellä on siis paljon enemmän painoarvoa kuin karvoilla.

  Ja kymmenen pistettä latinopeffalle. On hienoa, että muotoja osataan taas arvostaa. Muodilla (ja tässä tapauksessa pornon virtauksilla) on vahva vaikutus kulttuuriimme. Tässä tapauksessa vapauttava vaikutus.

 3. 3 Genoveeva tammikuu 10, 2009 14:41

  Jeps, kuin jutun heti kun YO lehti kipsahti keittiön pöydälle. Järjestöntä touhua minusta. Nykyisin en ajele edes kainalokarvoja, vuosiataisin tehdä sitäkin kun uskoin että niin kuuluu tehdä, kouluopetus tuotti senkn ja äidin esimerkki. Karvanpoistoaine on varmaan aikamoinen myrkky.

 4. 4 Tony tammikuu 11, 2009 07:31

  Oikeastaan voisitte käyttää nimeä pullamössöfeministi. Näitä tiedostavia ongelmianne lukiessa syntyy kyllä mielikuva jostain paljon säälittävämmästä generationista kuin tuosta mainostetusta MTV-generationista. Voimia vaan tuohon hyvin rankkaan nais-elämääsi.

 5. 5 Annie helmikuu 11, 2010 14:50

  Minä kyllä mielelläni poistan karvat sääristä ja kainaloista oman mukavuuteni takia, mutta onhan tuo asenteellista, että miehillä karvat ovat ok, naisilla ei. Sen sijaan, miehet, jotka vaativat naiselta posliinia, saivat minulta lähtöpassit sinkkuaikoina. Joku sanoikin osuvasti, että nykyään naisella pitää olla imettävän äidin yläpää ja lapsen alapää, jotta kelpaisi. Sairasta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Mainokset

%d bloggers like this: