Miesten ehkäisystä

Oletko sinäkin miettinyt, miksi miehille ei ikinä saada ehkäisypillereitä? Miksi juuri naiset kokeilevat pillerimerkkiä toisensa perään, saavat kiukkukohtauksia, päänsärkyä, väsymystä ja mitä oireita milloinkin?

No koska isot lääkeyhtiöt laskevat, ettei miesten hormoniehkäisylle ole markkinoita, kirjoittaa Time-lehti. Tutkija Kirsten Thompson sanoo, että jos jo pitkälle tutkittuja tuotteita alettaisiin testata nyt, miehillä olisi omat hormoniehkäisyvalmisteensa viidessä vuodessa. Mutta turha toivo siis, miehet eivät kuitenkaan alkaisi käyttää näitä valmisteita – joita miljoonat naiset toki napsivat koko ajan.

Mainokset

19 Responses to “Miesten ehkäisystä”


 1. 1 oceansoul elokuu 7, 2008 09:08

  Olen kyllä miettinyt niinä tuskan hetkinä, kun syystä tai toisesta on täytynyt kokeilla aina vain uutta pillerimerkkiä, kun ei olekaan sopinut.

  Mutta tosi asiassa, vaikka kumppaniini luotankin, niin en silti ehkä jättäisi pillereiden popsimista hänen harteilleen. (Paitsi ehkä siinä tapauksessa, että minun olisi pillerit lopetettava, koska muut keinot on vähän ei.)
  Ja onpa pillereistä ehkäisyn lisäksi ollut muutakin hyötyä: iho parantunut, menkat säännölliset & ei niin runsaat, jne.

 2. 2 realjagster elokuu 7, 2008 09:26

  No, miljoonat miehet käyttävät kortsuja koko ajan. Oma ongelmansa on myös sukupuolten välisessä hormonitoiminnassa. Miehillähän täytyy tappaa koko siittiötoiminta 365 päivänä vuodessa 24/7. Johon tuossa kirjoituksessa ei suuremmin puututtu. Se oli uutisointina muutenkin melkoisen nolla.

  Mutta täytti tietysti sen tarkoituksen miksi oli kirjoitettu…

 3. 3 realjagster elokuu 7, 2008 09:38

  Painoin enteriä hätäisesti, koska tarkoitushakuinen pseudouutisointi ärsyttää aina.

  Miesten ehkäisylääkkeitä on testattu jo pitkään. Ongelma on testosteroni, joka on avainasemassa. Oikaistaan mutkia ja siirrytään maallikkotasolle. Kun käytetään synteettistä mukamas-mieshormonia, jonka tehtävä on laskea luontaista testosteronin tuotantoa niin alas että siittiöiden tuotanto laksee, mutta sukupuolimerkeissä ei tapahdu muutoksia, niin käsissä on kaksi ongelmaa joita ei ole ratkaistu. Yksi on kivesten pieneneminen puoleen. Toinen on kolesteroliprofiilin muuttuminen huonompaan suuntaan. Kolmas, että ehkäisyn lopettamisen jälkeen siittiötuotannon palautuminen vie todella pitkään.

  Eräällä tapaa siis miesten ehkäisylääke tekisi pallittomia mahoja miehiä, jotka kuolevat sydänkohtaukseen.

  Agressiofemakoiden mielestä ehkä toivottujakin sivuvaikutuksia ;)

 4. 4 liimatainen elokuu 7, 2008 10:01

  Miesten pilleriä kannattava miespuolinen seksibloggaaja Figleaf on kirjoittanut pariin kertaan myytistä ”ei miehet käyttäisi pilleriä”, lähinnä huomauttaen, että moisia väitteitä ei ole mitään järkeä esittää, kun tuote ei ole edes markkinoilla… ja että väitteen takana elää aika ikävä antifeministinen käsitys perimmältään vastuuttomista machomiehistä, joiden tarve jakaa siementä ajaa kaiken harkinnan ja suunnittelun edelle.

  Hormonien kanssa pelleily on toki huiman uskalias juttu kummallekin sukupuolelle. Itse lopetin pillerit vuoden yrityksen jälkeen, kun tajusin, että yhtäkkiä alkanut masennus oli yksinomaan hormonaalista – ja siinä vaiheessa ei lainkaan huvittanut yrittää uudestaan eri merkillä. Eikä huvita vieläkään.

 5. 5 Tiina Kaarela elokuu 7, 2008 11:56

  Niinpä. Naisten ehkäisypillerien sivuvaikutuksia voidaan myöskin luetella loputtomiin. Silti niitä popsitaan kun muuta vaihtoehtoa ei ole.

  Mielenkiintoista on sekin, me että kaikki eroasioiden kanssa tekemisissä olevat joudumme jatkuvasti keskustelemaan siitä, miten ”naiset hankkiutuvat tahallaan raskaaksi”. Miehet kun eivät tunnu hyväksyvän millään sitä, että heillä on vastuu ehkäisystä, mikäli eivät halua lapsia. Jopa kertasuhteisiin tormalletaan ilman kondomia. Ja kokemusperäisesti voin vakuuttaa, että 99 miestä sadasta kysyy vasta yhdynnän jälkeen, käyttäähän nainen ehkäisyä.

 6. 7 genoveeva elokuu 9, 2008 19:53

  Niinpä niin. Elämäni ekat pillerit kadottivat seksuaaliset haluni kokonaa, en sitä toki silloin ymmärtänyt. Kuka mies sellaista riskiä ottaisi? Olen tavannut vaikka kuinka monia miehiä jotka eivät halua käyttää kondomia kun ” ei se tunnu miltään silleen”. Eipä tunnu naisestakaan jos pillerit sotkevat hormmonit. Mutta vastahan siitä on niin vähän aikaa, että minäkin muistan, kun keskusteltin lehdissä vaivihkaa, saako nainen tehdä aloitteen seksissä, ja saako nainen olla aktiivinen.

 7. 8 Junakohtaus elokuu 10, 2008 13:22

  1) Luottaisitko pillereitä syövän miehen sanaan?

  2) Minä ainakaan en mielellläni antaisi minkäänmoisen heilani tai vaimoni syödä ensimmäisen polven e-pillereitä, joista nyt miesten osalta olisi kyse.

 8. 9 genoveeva elokuu 10, 2008 20:30

  Kun huomasin ed kommentin:
  1) en luottaisi
  2) en pistäisi itsekkään ainuttakaan pilleriä poskeen.
  Onneksi nykyiseltä mieheltäni on putket poikki, jo aiempaa perua joten ei ole ehkäisyhuolia. En nimittäin halua sitäkään hormonimyrskyä minkä hormonikierukka aiheuttaa minussa enkä muutakaan kierukkaa sivuvaivoineen. Mutta ei sekään pulmia ratkaise.

 9. 10 oceansoul elokuu 10, 2008 20:47

  1) Kuten vastasin jo ekassa viestissäni: En ehkä, vaikka kumppaniini luotankin (Kysyisin varmaan koko ajan, että otitko nyt varmasti jne. :D Mikä sinänsä olisi ehkä epäreilua, koska ei kumppaninikaan minulta koskaan kysy, ja hän ei varmasti halua lasta yhtään sen enempää vielä kuin minäkään.).
  Mutta jos en itse voisi syödä pillereitä, mutta miehelläni olisi mahdollisuus, niin mikseipä. Luotan siihen, ettei hän vaikka lopettaisi niitä minulle kertomatta / ei kertoisi unohduksesta tmv.

  Jos ei olisi vakisuhde, niin en tietenkään luottaisi, ja semmoisissa nyt muutenkin ehkäisyväline olisi kortsu.

  2) No jaa. Joidenkin on aina niitä ensimmäisiä oltava. Minä olen osallistunut esim. HPV-rokotetutkimukseen, ja uskon, että lääkkeitä sun muita testataan kyllä melko hyvin ennen kuin ne ihan markkinoille asti pääsee. Oli tietysti ensimmäiset naistenkin pillerit vähän kyseenalaisia, mutta ehkäpä nykyaikana on vähän toinen meininki. Emt. Vaikeaa.

 10. 11 seep elokuu 11, 2008 09:18

  Toisaalta voi kysyä, että milloin naisille kehitetään yhtä vähän sivuvaikutuksia sisältävä ehkäisyväline kuin miehille tarkoitettu kondomi on.

 11. 12 pulliainen elokuu 11, 2008 09:55

  Tiinalle: Kiitos timantista! Päivystävä feministi on jakanut heinäkuussa briljantteja seitsemälle blogille, jotka löytyvät tämän linkin takaa:
  https://feministipaivystys.wordpress.com/2008/07/15/timanttiset-kiitokset/

 12. 13 rummukainen elokuu 11, 2008 16:27

  ”Yksi on kivesten pieneneminen puoleen. Toinen on kolesteroliprofiilin muuttuminen huonompaan suuntaan. Kolmas, että ehkäisyn lopettamisen jälkeen siittiötuotannon palautuminen vie todella pitkään.”

  tuota, niin. naisille pillerit aiheuttavat muun muassa haluttomuutta, painonnousua, masennusta, ja hedelmättömyyden riskiä. ja ehkäisyn lopettamisen jälkeen palautuminen normaaliin vie todella pitkään… eli ero oli missä? miten se onkin niin, että tätä uhrausta odotetaan naisilta mutta ei miehiltä?

  luovuin pillereistä kymmenen vuotta sitten, enkä suosittele niitä kenellekään – en miehille enkä naisille. seksi on minulle liian tärkeää, jotta niitä myrkkyjä popsisin.

  e-pillerin vertaaminen kortsuun on muuten ihan älytöntä. ei kortsuihin kukaan kuole, eivätkä ne aiheuta kroonista haluttomuutta ja masennusta, saati lihota! siinä vaiheessa kun joku alkaa kortsuja syödä, voidaan asioita jo vertailla.

 13. 14 Seksualisti elokuu 11, 2008 18:16

  Miksi keskustelu e-pillereistä vedetään jonkinlaiseksi sukupuolten väliseksi oikeudenmukaisuuskysymykseksi, kuten Kaarela ja Rummukainen tekevät?

  Ei e-pillereitä ole kenenkään pakko käyttää. Naisille on olemassa hormonittomia ehkäisyvalmisteita, kuten pessaarit ja naisten kondomit. Pessaareja on ollut olemassa jo iät ajat, joten mistään uutuudesta ei ole kyse.

  E-pillerien merkitys naisten seksuaaliselle vapautumiselle on ollut kiistaton. Ilman alituista pelkoa raskaudesta, naiset ovat saaneet aikaisempaa parempia mahdollisuuksia seksuaalisuutensa toteuttamiseen. Vaikka miehellä on yhtäläinen vastuu ehkäisystä, tosiasiassa vastuuttomuuden seuraukset ovat jääneet miltei aina naisen kannettavaksi.

  Rummukaisen omien huonojen kokemusten perustella maalailemat kauhukuvat eivät ole koko totuus e-pillereistä. Maailmassa on miljoonia tyytyväisiä pilleriehkäisyn käyttäjiä. Toivottavasti myös miehet voivat joskus liittyä tähän joukkoon.

 14. 15 esmeraldus lokakuu 4, 2008 00:37

  Mitä ihmettä varten te jaksatte narista niistä e-pillereiden sivuvaikutuksesta?

  Kuka teidät pakottaa niitä syömään? Mieskö? Alistutteko siihen?

  Ei muka ole vaihtoehtoja. Älkää valehdelko. Pillerin syömisen vaihtoehto on se SYÖMÄTTÄ JÄTTÄMINEN.

  Jos ehkäisy on noin pirun vaikeaa, olkaa nussimatta.

  Jos pilleri on naiselle huono vaihtoehto, miksi sellainen vaihtoehto sitten pitäisi keksiä vielä miehelle, sekö olisi sitä tasa-arvoa, että molemmille samat kärsimykset?

 15. 16 oceansoul lokakuu 5, 2008 11:21

  ”sekö olisi sitä tasa-arvoa, että molemmille samat kärsimykset”

  Ei läheskään kaikki naiset kärsi pillereitä syödessä mistään pahemmista sivuvaikutuksista… Mutta jos naiselle ei sovi hormonaalinen ehkäisy, ja olisi vielä se mahdollisuus, että miehelle se voisi käydä, niin miksei?

 16. 17 Myytinmurtaja marraskuu 6, 2008 14:29

  Esmeraldus sanoi: ”Jos pilleri on naiselle huono vaihtoehto, miksi sellainen vaihtoehto sitten pitäisi keksiä vielä miehelle, sekö olisi sitä tasa-arvoa, että molemmille samat kärsimykset?”

  No, itse asiassa kyllä.

  Kauhistutko? Ei ole mitään syytä. Tasa-arvon toinen pääideahan on jakaa taakka tasan. Seksissä nainen joutuu luonnostaan kantamaan suuremman taakan (tämä ei tietenkään ole miesten vika), koska hän on se, joka voi tulla raskaaksi. Seksi on kuitenkin heteroilla naisten ja miesten yhteinen hanke. Hommien sujuvuutta ja nautinnollisuutta parantaa kummasti, jos mieskin ottaa vastuuta kantaakseen.

  Tasa-arvon toinen pääidea on jakaa oikeudet tasan. Esimerkiksi niin, että mieskin saa olla perheensä oikea osa, eikä perinteiseen tapaan pelkkä kylmä, talon ulkopuolinen patriarkka. (Ei tietenkään ole naisten vika, ettei mies voi olla äiti, so. luonnostaan läheisessä suhteessa lapseen.)

  (Näähän on siis varmaan tasa-arvon ala- ja yläpääideat. Arvatkaa, kumpi on kumpi. :P)

  Ehdottomasti *paras* vaihtoehto on tietenkin harmittoman ja sivuvaikutuksettoman ehkäisymuodon kehittäminen. Sen kehityksen veikkaisin tehostuvan, kunhan ehkäisypillerietä aletaan suunnitella myös miehille.

  Ehkäisypilleri sinänsä on yksi ihmiskunnan suurimmista keksinnöistä heti tulen ja maanviljelyksen jälkeen. Sen ansioita en halua kiistää.

 17. 18 zachrishaaparinne joulukuu 7, 2008 13:24

  En tajua tätä ikuista itkemistä: jos ette pidä pillereistä, sitten ette niitä käytä. En minäkään pukeudu pinkkiin, koska en tahdo, eikä kukaan siihen pakota, kuten ei myöskään teitä.

 18. 19 hyvä feministi Touko 27, 2009 10:18

  Minä olen nainen ja pidän seksistä enemmän ilman kondomia! Syön myös pillereitä, joilla on huonoja ja hyviä vaikutuksia minuun. Käytän niitä siksi, että haluan päättää milloin tulen raskaaksi ja milloin en, sillä olen vakituisessa parisuhteessa. (ensimmäisistä pillereistäni masennuin täysin!)
  Jos minulla olisi PAREMPI vaihtoehto, jättäisin pillerit pois heti!

  Olisi silti reilua, että miehetkin kantaisivat yhtälailla vastuun, TAI, että miehillekkin olisi vaihtoehto pillereihin. Eipähän sitten tarvisi valitella niitä epätoivottuja lapsia jotka nainen on salaa tehnyt!!

  Varmasti jotkin miehet haluaisivat myös itse käyttää tällaista +90% ehkäisykeinoa, joka on parempi kuin kondomi. (jotkin miehet tykkäävät myös seksistä enemmän kondomin kanssa, joten moni käyttää sitäkin mielellään)

  Kannatan tasa-arvoa! Siis tässä tapauksessa kaikille ihmisille sukupuolesta, iästä ja taustasta riippumatta oikeutta valita millaista ehkäisyä käyttää ja milloin haluaa lapsen JOS haluaa!

  p.s. Kyllästyttää semmonen, miehet tätä ja naiset tätä. Älkää yleistäkö, miehet ja naiset eivät ole mitään poliittisia ryhmittymiä, vaan kaikilla on omat mielipiteet ja erilaiset ajatukset asioista!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Kategoriat

Mainokset

%d bloggers like this: